Wednesday, January 01, 2014

~ 2014 ~

Opppsss dah melangkah tahun rupanya... punyalah semangat hari tu mengupdate blog, errrmmmm boleh bertahan cuma beberapa hari sajakan... Lepas tu blog pun sepi kembali. 

Sekarang dia dah masuk kerja selepas bercuti 3 bulan setengah.. rutin hidup semakin sibuk jadinya dan akan bertambah sibuk bermula esok sebab sesi persekolahan pun sudah dibuka semula. Owhhhh ini bukan rungutan tapi hakikat untuknya sebagai ibu. Yahhh segalanya bisa diatur InshaAllah... minda harus sentiasa positif.. fikir positif, beri positif harus dapat balik semua yang positif!!! Reset minda! Bak kata Prof Muhaya kannn

Resolusi tahun baru? Sama saja macamana resolusinya sewaktu malangkah tahun baru Hijrah hari tu... apa yang boleh dia kongsi hanyalah ingin menjadi insan yang lebih baik... sama ada sebagai hambaNya... sebagai anak, isteri, ibu, adik, kakak mahupun sebagai sahabat. Selebihnya biarlah dia simpan untuk diri sendiri. 

Tahun ini mungkin semangatnya agak berbeza berbanding setahun yang lalu... ya hampir sepanjang tahun melalui pengalaman hamil, bersalin, berpantang, menjaga anak kecil dan sebagainya setelah hampir lapan tahun tidak melaluinya errrmmmm memang satu pengalaman yang bukan mudah. Namun alhamdulillahhhh segalanya berjaya ditempuhi. Tahun ini juga pasti pengalaman yang juga cukup berbeza pasti akan ditempuhh

Dalam hidup mesti ada perubahan... setiap tahun umur berubah makin bertambah.. ahli keluarga bertambah.. kos kehidupan turut berubah.. pencapaian dalm diri juga perlukan perubahan namun terpulang untuk berubah menjadi lebih baik ataupun sebaliknya... errrmmm sebut pasal kos yang akan mengalami beberapa kenaikan memang harus bersedialahkan, pandai-pandailah kita menguruskan bajet. Akhirnya berbalik pada rezeki yang Allah beri jua.. 

No comments: