Sunday, August 24, 2014

~ Setahun sudah... ~

Alhamdulillah...alhamdulillah...alhamdulillah... Hari ini genap setahun usia Muhammad Izzul Iman. Terlalu pantas waktu berlalu. Masih ingat lagi saat kelahirannya... si kecil yang 'kecik comell' sampai kena tahan wad untuk beberapa hari disebabkan kecomelannya itu. Sampai sekarang adik tetap comel... tapi ibu bersyukur adik membesar dengan sihat dan ibu sentiasa berdoa adik akan terus membesar dengan sihat dan sempurna InsyaAllah..


Saat kelahiran adik memang dinanti-nanti abang dan kakak. Malah ibu dan abah pun tak sabar hendak bertemu dengan adik. Meskipun sepanjang membawa adik bersama ibu, macam2 dugaan yang harus ibu tempuhi.. ibu bersyukur sebab dapat adik. Kelahiran yang memberi banyak rahmat!


Seronok bila ibu terpaksa belajar banyak perkara macamkan orang baru mendapat anak pertama. Seronok rasa dapat mengulit adik, menyusukan adik... dan macam2 lagi ibu lalui seakan baru melalui pengalaman menimang anak sulung. Yaaa semuanya kerana adik!


Melihat adik membesar dari sehari ke sehari adalah pengalaman yang sangat indah buat abah, ibu, abang dan juga kakak. Jenuh ibu melayan pertanyaan demi pertanyaan dari kakak perihal adik... bila adik nak meniarap ibu? Bila adik nak tumbuh gigi? Bila adik nak boleh jalan? Ohhhh macam2 soalan lagilah sampaikan tak terlayan.. Abang pula pembantu terbaik ibu dalam hal mengasuh adik.. pendek kata orang kanan ibulah... tolong jaga adik bila ibu sibuk menguruskan kerja rumah.


Sekarang ni dah nak setahun lagi macam2 kerenah adik.. buat semua orang gerammmm!!!! Kehadiran adik sebenarnya banyak mengubah hidup ibu dan abah... tentulah perubahan yang positifkannn.. Allah terima kasih ya Allah!!!


Selamat ulang tahun yang pertama Muhammad Izzul Iman!! Ibu, abah, abang, kakak saaayanggggg adik ketat-ketat!!!!


No comments: