Wednesday, March 10, 2010

:: Tukar Mod...dan Cik Mood ::

Minggu ni mod kerja saya sudah bertukar ke mod bercuti....hehehe... dah tak sabar menghitung hari, akan bercuti sepanjang minggu... minggu depan. Cik mood saya pun sudah berubah sejak dari Isnin lagi. Dari mood semangat bekerja sudah bertukar ke mood cuti-cuti Malaysia huhuhu... Mujur juga le minggu ni bebanan kerja tidak le rasa terbeban sangat jika nak dibandingkan dengan 2 minggu lepas. Yang pasti kerja akan dibereskan sebelum saya bercuti.

Anak-anak di sekolah pun nampak relaks saja. Terutamanya si abang le... minggu ni nampak dia relaks sikit, tidak dibebani kerja sekolah. Kalau ada pun 1 atau 2 saja. Agaknya cikgu-cikgi dia pun dah tukar mod cuti sekolah kot hihihi... Cuma satu saja yang saya pelik dengan sistem di sekolah abang ni. Kalau di sekolah-sekolah lain dah sibuk dengan ujian bulanan sejak minggu lepas lagi, sekolah dia lain pula halnya. Bila tanya si abang, dia cakap, cikgu cakap ujian lepas cuti. Le pula dah... memang potong mood betullahhhh... Bila masa le anak ni nak buat ulangkaji, sah-sah minggu depan cuti, balik kampung lepas tu pegi jalan-jalan...

Sebelum pergi cuti-cuti Malaysia, saya akan balik SP dulu hujung minggu ni. Balik dengan anak-anak saja sebab en. hubby tak boleh cuti lama-lama. Sebab nak jalan jauh ni, hari ni barulah saya tergedik-gedik bawa kereta pergi servis hihihi... mujurlah minor servis saja. Selesai bab kereta, baru rasa lega sikit nak jalan jauh. Itupun, dalam dok rasa lega tiba-tiba ada juga perkara mengganggu mood saya ni. Tercalar-balar rasa hati bila rasa diri dah macam kena tipu. Memang bengang betul, tapi nak buat macamanakan... benda dah nak jadi. Harap-harap perkara ni akan selesai walaupun ianya telah menjejaskan perancangan cuti-cuti saya dan keluarga. Sakit hati ni memang dok terasa ni, tapi dok lah pujuk supaya sabar...dan sabar...dan sabar lagi... mungkin bukan rezeki saya, mungkin juga saya akan dapat yang lebih baik lagi selepas ini. Yaaa... segalanya mungkin...hanya Allah saja yang Maha Mengetahui segalanya.

No comments: